PAID: Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut cu 14,41% în 2024
Telex » Știri
8 ianuarie, 9:15
Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut în 2024 cu 14,41%, ajungând la aproximativ 2,34 milioane, comparativ cu 2,04 milioane de polițe PAD active la 30 decembrie 2023, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări, statistici consultate de Agerpres. Comparativ cu luna anterioară, creșterea înregistrată în decembrie 2024 este de 0,34%.
Potrivit PAID, la sfârșitul lunii decembrie, 71,5% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 28,5% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 94,2% din polițele PAD vizează locuințele de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 5,8% locuințele de tip B (cele cu pereții exteriori din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).
Pe regiuni, cele mai multe polițe active sunt în Transilvania (20,8% din total), Muntenia (19,8%) și București (18,4%), iar cele mai puține - în Maramureș (3,2% din totalul polițelor) și Bucovina (3,6%).
PAID emite asigurările obligatorii pentru locuințe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundații și alunecări de teren - a tuturor locuințelor din România.
Polițele de asigurare obligatorie a locuințelor (PAD) costă 130 de lei în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 100.000 de lei) și 50 lei în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 50.000 de lei).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc