Până în 2018, România va avea o hartă a ecosistemelor
Telex » Știri 25 mai 2016
România va avea, până în 2018, o hartă a ecosistemelor şi a serviciilor oferite de acestea, prin intermediul unui proiect în valoare de 3,38 milioane de euro, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014, potrivit datelor prezentate astăzi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), într-o conferinţă de specialitate. Proiectul intitulat „Demonstrarea şi promovarea valorilor naturale, pentru a sprijini procesul decizional în România” este inclus în Programul RO02 – Biodiversitate şi servicii ale ecosistemelor. Activităţile proiectului se vor implementa de ANPM, în calitate de promotor de proiect, alături de partenerii săi: Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii (Norwegian Institute for Nature Research (NINA), WWF România şi Agenţia Spaţială Română.
Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea cartografierii şi a evaluării biofizice la nivel naţional a ecosistemelor şi serviciilor oferite de ecosistemele selectate în conformitate cu procesul de Cartografiere şi Evaluare a Ecosistemelor şi Serviciilor acestora (MAES), proces care este în curs de desfăşurare la nivelul Uniunii Europene. Data de finalizare a implementării proiectului este ianuarie 2017, urmând ca întreg procesul de cartografiere (MAES) să fie încheiat în anul 2018.
Conform datelor oficiale prezentate astăzi de ANPM în conferinţa de prezentare a proiectului, 47% din suprafaţa României este formată din ecosisteme naturale şi semi-naturale.
(Sursa: Agerpres)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice