Până la 8 martie, cetățenii își pot exprima online opiniile despre bugetul UE post 2020
Numărul 1, 16-22 ianuarie 2018 » Direct de la sursă
Comisia Europeană (CE) a lansat o serie de consultări publice privind prioritățile UE ce ar trebui să fie reflectate în următorul cadru financiar multianual. Colegiul comisarilor a susținut și o dezbatere pentru a trasa orientări în această direcție, urmând ca în mai puțin de cinci luni de zile Comisia să facă o propunere în legătură cu bugetul pe termen lung al UE, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România.
„Sunt foarte receptiv la sugestiile tuturor. Consultările publice lansate acum completează negocierile pe care le-am inițiat deja, în 2017, cu diferitele capitale europene. Obiectivul nostru este de a aduna opiniile cât mai multor oameni și de a oferi o bază solidă pregătirii următoarei generații de programe UE, pentru a ne asigura astfel că fiecare euro din bugetul UE generează maximum de valoare adăugată pentru cetățeni”, a declarat comisarul pentru buget și resurse umane, Günther H. Oettinger.
Astfel, până la 8 martie, cetățenii își pot exprima online opiniile asupra modului în care este cheltuit bugetul și, totodată, sunt invitați să ofere feedback cu privire la simplificarea finanțării și mai buna funcționare a actualelor politici și programe ale UE – cum ar fi cele de coeziune și tineret, sprijinirea inovării și a mediului de afaceri și investiții în infrastructuri strategice digitale, de transport și energie.
Orientările discutate, rezultatele consultărilor, cât și opiniile și ideile deja exprimate de statele membre, autoritățile locale și părțile interesate din sectorul privat, vor fi incluse în procesul de reflecție în curs asupra viitorului cadru financiar. CE va prezenta propunerea legislativă pe această temă în luna mai 2018.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial