Până la finele lunii noiembrie, ANPC a oprit de la comercializare produse în valoare de 190 milioane lei
Telex » Știri 28 decembrie 2023
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit de la comercializare produse alimentare și nealimentare în valoare de circa 190 milioane lei, în urma celor 76.750 de controale derulate în primele 11 luni din acest an, la nivelul întregii țări, a anunțat instituția, într-un comunicat citat de Agerpres. Produsele provenite din Uniunea Europeană au fost în valoare de circa 153,8 milioane lei, iar cele din spațiul extracomunitar de aproximativ 32,7 milioane de lei, echipele de control îndepărtând astfel de pe piață produsele care constituiau un real pericol pentru sănătatea și chiar viața consumatorilor.
"Aceste creșteri spectaculoase ale cifrelor legate de activitatea noastră se datorează tuturor colegilor care au înțeles că este nevoie de o schimbare în bine. Este al doilea an în care trendul ascendent se menține, arătând operatorilor economici că fermitatea este noul cuvânt de ordine. Mulțumesc tuturor comisarilor în pixul cărora au stat aceste măsuri, exclusiv în folosul consumatorilor", a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, în comunicat.
Potrivit sursei citate, în ultimii 3 ani s-a înregistrat o creștere continuă pe acest segment - 60.088 de controale în perioada ianuarie - noiembrie 2021, 66.201 în aceeași perioadă din 2022 și 76.750 până la finele lunii noiembrie a.c., iar valoarea produselor comunitare retrase de la comercializare a crescut de la 5 milioane de lei în 2021, la 34,4 milioane de lei în 2022 și la 153,8 milioane de lei în acest an. Creșterea s-a înregistrat și pentru produsele extracomunitare, respectiv 9,8 milioane de lei în 2021, 5 milioane de lei în 2022 și 32,7 milioane de lei în acest an.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice