Panouri de informare pentru nevăzători în toate cele 63 de stații de metrou din Capitală
Telex » Știri 24 octombrie 2023
Toate cele 63 de stații de metrou au de acum elemente de semnalizare și panouri de informare Braille dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere, a anunțat Metrorex. Potrivit companiei, citată de Mediafax, au fost instalate elemente din oțel inoxidabil în zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scărilor fixe și a peroanelor, pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere, în cadrul proiectului „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere”.
„Deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță în spațiile metroului este, odată cu finalizarea acestei ultime etape a proiectului, un obiectiv îndeplinit. Ne bucurăm să asigurăm, astfel, o mobilitate totală a călătorilor cu nevoi speciale, care folosesc metroul”, a declarat Mariana Miclăuș, director general al Metrorex.
„Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere” constă în dotarea celor 63 de stații de metrou atât cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafața existentă, cât și cu panouri de semnalistică Braille. Vor exista benzi speciale din elemente de oțel inoxidabil (elemente tip „linie”; elemente tip „punct”), panouri de semnalistică Braille (panouri tip 1: panouri de informare generală exterioare, montate la suprafață, în dreptul fiecărui acces al stației; panouri tip 2: panouri interactive de informare generală interioare, montate în vestibule; panouri tip 3: panouri de informare grupuri sanitare).
Obiectivul proiectului este facilitarea accesului persoanelor cu deficiențe de vedere la transportul public subteran, incluzând accesibilitatea informațională cu privire la deplasarea în cadrul metroului, în vederea creșterii atât a gradului de confort al persoanelor cu nevoi speciale, cât și pentru a sprjini integrarea și incluziunea socială a acestei categorii de călători.
Proiectul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile, valoarea contractului de finanțare fiind de 24.128.276,69 lei, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale