Parcul de Aventură din Galați va avea două trasee de bob suspendat unice în țară
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Roza vânturilor
Parcul de Aventură din Galați va avea două trasee de bob suspendat cu un sistem unic în țară, informează Mediafax. Este vorba despre un sistem cu frânare gravitațional. De asemenea, în parc se va construi o pistă de mountain bike pentru competițiile internaționale și un turn de cățărare.
Autoritățile gălățene au semnat zilele trecute contractul de lucrări pentru amenajarea a două piste de bob suspendat în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele. Lungimea celor două piste este de peste 1,5 kilometri. În cadrul investiției vor mai fi amenajate piste de biciclete, un turn de cățărare de 10 metri înălțime, locuri de joacă pentru copii și spații de relaxare pentru adulți. Lucrarea a fost comandată de Consiliul Județean Galați.
„Parcul de Aventură va oferi și mai multă distracție, și mai multă adrenalină. Celebrul bob suspendat ajunge și la Galați. Adică peste 1,5 kilometri de senzații tari și experiențe memorabile în mijlocul pădurii. Mai mult, vom avea singura pistă din România cu sistem de frânare gravitațional, oferind experiențe de neuitat. În plus, tot în Parcul de Aventură, vom realiza și peste 7 kilometri de piste de biciclete, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști, una dintre piste urmând să fie amenajată pentru competiții internaționale de mountain bike”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Valoarea investiției este de aproximativ 14,5 milioane de lei, iar lucrările vor fi efectuate de o asociere de firme din România și Germania cu experiență în acest domeniu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc