Parcul de vehicule electrice în UE are nevoie de investiții de 80 miliarde euro pentru stații de încărcare
Numărul 5, 9-15 feb. 2021 » Roza vânturilor
Un plan al UE pentru o creștere a parcului de mașini electrice în acest deceniu pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va necesita o investiție de 80 miliarde euro în puncte de încărcare, a declarat grupul de energie electrică Eurelectric, citat de Reuters, informează Mediafax. Uniunea Europeană a declarat că 30 de milioane sau chiar mai multe mașini cu emisii zero vor circula pe drumurile sale până în 2030, ca parte a eforturilor de reducere a emisiilor cu cel puțin 55% în acest deceniu față de nivelurile din 1990.
Blocul avea aproximativ 615.000 de astfel de vehicule la sfârșitul anului 2019, potrivit Asociației europene a producătorilor de automobile. Acestea sunt alimentate de mai puțin de 250.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice publice, care trebuie să crească la 3 milioane până în 2030 pentru a îndeplini obiectivele ecologice, potrivit unui raport al Eurelectric - organizație care reprezintă asociațiile naționale de electricitate și companii de top.
Extinderea infrastructurii de încărcare va necesita 20 de miliarde de euro pentru stații publice de încărcare și 60 de miliarde de euro pentru stații private, se arată în raport.
Grupul din industria energiei electrice a anticipat că până în 2030 că UE va avea 10,5 milioane de vehicule electrice în flotele operate de companii sau autorități publice. Flotele europene de 63 de milioane de vehicule includ în prezent doar 420.000 de vehicule electrice.
Comerțul electronic în creștere pe fondul pandemiei de coronavirus a adăugat un nou impuls unei curse de dezvoltare a camionetelor și camioanelor electrice.
Eurelectric a cerut, de asemenea, ca UE să impună cerințe obligatorii pentru producătorii de automobile pentru a vinde vehicule cu emisii zero. UE a utilizat standardele de emisii de CO2 pentru autoturisme pentru a promova vânzările de vehicule electrice în ultimii ani, iar la sfârșitul acestui an va propune înăsprirea acestor standarde.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane