Parlamentul a adoptat un proiect de lege ce stabilește categoriile de impozit datorat din care se scade costul de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale
Telex » Știri
30 iunie 2020
Parlamentul a adoptat o propunere legislativă ce stabilește categoriile de impozit datorat din care se scade costul de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale. Propunerea legislativă – care permite tuturor firmelor să își scadă costurile caselor de marcat din mai multe categorii de impozit datorat – a fost adoptată astăzi în Camera Deputaților și va fi înaintată spre promulgare președintelui Iohannis.
„Contribuabilii care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale scad costul lor de achiziție din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcțiune în cazul în care aceștia datorează impozit pe profit trimestrial, sau, din impozitul pe profit anual, în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare și plată a impozitului pe profit. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”, se arată în proiectul de lege aprobat.
„Microîntreprinderile care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale (...) scad costul de achiziție aferent lor din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, în limita impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul respectiv”, se mai menționează în document.
În prezent, dacă firma nu este plătitoare de TVA, casa de marcat nu este o cheltuială deductibilă.
Actul normativ aprobat de Parlament poate fi consultat aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia