Parlamentul a adoptat un proiect de lege ce stabilește categoriile de impozit datorat din care se scade costul de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale
Telex » Știri 30 iunie 2020
Parlamentul a adoptat o propunere legislativă ce stabilește categoriile de impozit datorat din care se scade costul de achiziție al aparatelor de marcat electronice fiscale. Propunerea legislativă – care permite tuturor firmelor să își scadă costurile caselor de marcat din mai multe categorii de impozit datorat – a fost adoptată astăzi în Camera Deputaților și va fi înaintată spre promulgare președintelui Iohannis.
„Contribuabilii care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale scad costul lor de achiziție din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcțiune în cazul în care aceștia datorează impozit pe profit trimestrial, sau, din impozitul pe profit anual, în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare și plată a impozitului pe profit. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”, se arată în proiectul de lege aprobat.
„Microîntreprinderile care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale (...) scad costul de achiziție aferent lor din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, în limita impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul respectiv”, se mai menționează în document.
În prezent, dacă firma nu este plătitoare de TVA, casa de marcat nu este o cheltuială deductibilă.
Actul normativ aprobat de Parlament poate fi consultat aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național