Patronatele din zona litoralului și a Deltei Dunării au înființat prima filială teritorială din turismul românesc
Telex » Știri 23 septembrie 2022
Aceasta are ca scop promovarea unei strategii de dezvoltare a turismului costier la Marea Neagră
Cinci patronate din sectorul HoReCa din zona litoralului Marii Negre și Delta Dunării au înființat prima filială a Federației Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR) - filiala Litoral Delta Dunării, pentru promovarea unei strategii de dezvoltare a turismului costier la Marea Neagră, informează Agerpres. „Am lucrat, în ultimele luni, la un obiectiv esențial pe care mi l-am propus, de mulți ani - unirea Patronatelor de pe Litoral și din Deltă, într-o voce comună și coerentă, care să lupte împotriva indiferenței administrațiilor centrale și locale față de nevoile și problemele Industriei Ospitalității pe Litoral și, în general din România. Nu este o întâmplare faptul că am reușit să ajungem, astăzi aici - după o vară extrem de grea, în care litoralul românesc a avut mult de pierdut, pe fondul lipsei totale de promovare și al absenței oricărei strategii. Unitatea operatorilor din această industrie în fața problemelor comune pe care le avem, munca într-o singură echipă, pentru o strategie de dezvoltare și promovare care ne lipsește, de foarte mulți ani - sunt obiective esențiale, acum, când facem împreună un bilanț negativ al unui sezon extrem de dificil în acest an, pe Litoral. Autoritățile vor avea de astăzi un partener mult mai puternic de dialog, pentru că ne-am unit forțele”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare al RESTO Constanța și Secretar General al FPIOR, într-o conferință de presă.
FPIOR devine, astfel, prima Federație din turismul românesc care își constituie o Filială teritorială, prin care se unesc, într-o voce comună, patronatele dintr-o destinație turistică regională.
La rândul său, Valentin Șoneriu, președintele FPIOR, a transmis că la Constanța s-a creat o voce patronală puternică, organizată în jurul unei destinații regionale cu mult potențial, zona Litoral-Delta Dunării. „Dovedim încă o dată că suntem o structura federativă cu viziune, care nu doar apără interesele industriei turismului și ospitalității la nivel central, dar se asigură că la nivel local, patronatele membre sunt sau devin cele mai puternice versiuni ale lor”, a subliniat Șoneriu.
El a menționat că vor fi înființate și alte filiale teritoriale în federație, în regiunile istorice mari. „Planificăm să înființăm și alte filiale teritoriale în federație, în regiunile istorice mari, unde interesele operatorilor economici sunt comune, în jurul unor destinații regionale, pentru că unitatea ne va ajuta să ne consolidăm și să ne apărăm mult mai bine interesele și să oferim servicii cât mai bune în ospitalitatea din România”, a adăugat președintele FPIOR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice