Industria de asigurări ar putea absorbi 10.000 de persoane cu diverse tipuri de contracte
Numărul 41, 18-24 oct. 2023 » Roza vânturilor
Industria de asigurări ar putea absorbi 10.000 de persoane cu diverse tipuri de contracte, precum part-time sau full-time, a afirmat Judith Kis, președintele Patronatului Industriei Asigurărilor din România (PIAR), la conferința "Asigurăm viitorul pe piața muncii", relatează Agerpres. "Ne-am uitat împreună cu colegii din asigurări și cu colegii din brokeraj și am ajuns la o cifră care per total economie nu reprezintă mult, dar credem că dacă fiecare sector vine cu o nevoie care duce la reducerea șomajului, noi credem că putem absorbi peste 10.000 de oameni în diverse forme de conlucrare. Avem varianta de a le oferi contracte de muncă, contracte de colaborare, part-time, full-time, în funcție de nevoia fiecărui candidat pentru că unii își doresc să câștige în plus, alții doresc să-și facă un business propriu, alții doresc să fie angajați. Practic depinde foarte mult de nevoia și de dorința angajaților", a declarat Judith Kis.
Ea a afirmat, în cadrul conferinței, că industria de asigurări din România se confruntă cu lipsa de personal, dar "vestea bună" este că pe piața muncii din țara noastră sunt mulți oameni care nu sunt activi și șomeri, dintre care mulți sunt tineri.
La rândul său, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a explicat faptul că mulți dintre cei care apar în statistici că nu sunt activi pe piața muncii au un business propriu.
El a afirmat că sunt foarte mulți mici investitori în România care își fac un PFA sau un SRL, dar care nu sunt angajați. Astfel, ei apar pe statistici ca persoane neocupate, dar acele persoane nu au intenția de a se angaja pentru că au propriul business.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național