Patru contracte de finanțare pentru creșterea competitivității unor companii, semnate la Ministerul Economiei
Telex » Știri 1 martie 2023
Patru contracte de finanțare pentru creșterea competitivității au fost semnate, marți, pentru companii din diverse sectoare, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru, citat de Agerpres. "Mă bucur că avem ocazia să semnăm (marți, n.r.) patru contracte de finanțare pentru companii din diverse sectoare care vor folosi acești bani pentru creșterea competitivității. Fie că acești bani se vor duce în laboratoare care vor ajuta creșterea calității produselor și pe care le vor furniza sau că vorbim de implementarea unui sistem de management al calității, schemele de ajutor de stat de la Ministerul Economiei se vor regăsi în economia reală. Mă bucur, de asemenea, că, pe lângă companii internaționale (…), avem companii cu capital românesc, care au nevoie de sprijin și care vor reuși prin aceste scheme să dezvolte un nivel competitiv ridicat, la nivelul standardelor europene. Pe de altă parte, aștept să vedem cum vom semna contractele de finanțare pentru schemele de minimis pentru economia circulară, pentru că acolo vorbim de mai bine de 90 de companii și, atunci, probabil că va trebui să alegem o altă sală ca să putem să aducem acești beneficiari cât mai repede la masă. E un program extrem de interesant. Este un prim pas în asigurarea circularității și în asigurarea materiilor prime și reciclării materiilor prime sau a deșeurilor, care nu mai reprezintă o problemă și pot reprezenta idei de afaceri", a menționat Florin Spătaru, într-o conferință de presă.
Totodată, ministrul Economiei a precizat că se fac pregătiri pentru implementarea strategiei pe economie circulară. "Ne vom pregăti pentru sfârșitul anului de implementarea strategiei pe economie circulară, iar la Ministerul Economiei putem să venim în septembrie și să spunem: «Avem aceste proiecte. Uitați că România poate» (…)", a spus Florin Spătaru.
Ministrul a subliniat că în cursul acestei săptămâni se vor finaliza "clarificările pentru schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare", menționând că sunt multe companii românești, cu capital românesc, care vor beneficia. "Suplimentar, față de asta, ne pregătim pentru etapa a II-a. Ne pregătim pentru următorul apel, pentru următoarele 150 de milioane de euro care vor finanța proiecte în industria prelucrătoare. Ne așteptăm ca la Ministerul Economiei, împreună cu această echipă tânără și care demonstrează că poate, să putem să dezvoltăm mai multe instrumente financiare, să putem să punem în practică politicile industriale care au fost definite acum ceva ani, dar care vor duce la creșterea competitivității și la implementarea lanțului de valoare la nivelul economiei românești", a adăugat el.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial