Pe final de an, transformă resursele în speranțe: Un gest mic pentru tine, o șansă mare pentru alții!
Numărul 50-51, 18 dec. 2024 - 14 ian. 2025 » #SăFacemBine
Finalul anului reprezintă un moment oportun pentru companii să sprijine cauze esențiale precum educația și sănătatea, utilizând facilitățile fiscale oferite de lege. Dacă ai fost plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor în anul 2023 și dacă nu ai ajuns la suma maximă a cheltuielilor cu sponsorizarea, sumă ce se poate deduce din impozitul pe venitul microîntreprinderilor aferent anului 2023, respectiv minimul dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe venitul microîntreprinderilor datorat, acum este momentul să sprijini cauze importante. Sponsorizarea nu implică costuri suplimentare pentru firmele care se încadrează în limitele stabilite, iar decizia de a susține domenii esențiale poate avea un impact semnificativ în comunitate.
Pentru ultima oară în anul 2024, legea permite tuturor plătitorilor de impozit pe venitul microîntrerinderilor în anul 2023 să sponsorizeze organizații non-profit (ONG-uri) prin redirecționarea impozitului declarat și plătit. Sponsorizarea s-a putut realiza fie direct, pe parcursul anului 2023, fie ulterior, prin redirecționarea impozitului datorat către ONG-ul ales.
Este important de reținut că termenul-limită pentru depunerea formularului de redirecționare (D 177) în anul 2024 pentru redirecționarea impozitului pe venit corespunzător anului 2023 este prima zi lucrătoare care urmează zilei de 25 decembrie. Dacă formularul este depus cu întârziere, autoritatea fiscală nu va transfera banii către ONG. Suma va fi plătită către ONG doar după achitarea integrală a impozitului de către sponsor. Dacă beneficiarul este o persoană juridică fără scop lucrativ sau o unitate de cult, sponsorizarea este posibilă doar dacă acesta este înregistrat în Registrul entităților/unităților de cult.
Fă diferența în comunitate!
Alege să sprijini inițiative care CONTează! Direcționând fondurile către educație, sănătate sau alte domenii vitale, compania ta contribuie direct la dezvoltarea societății și la un viitor mai bun pentru toți.
CECCAR derulează campania #SăFacemBine, o inițiativă dedicată promovării capitalismului responsabil și a implicării companiilor în dezvoltarea comunităților. Campania încurajează mediul de afaceri să își folosească resursele fiscale pentru a sprijini proiecte esențiale din educație, sănătate și alte domenii vitale. Sponsorizările sunt mai mult decât simple acte administrative – de multe ori oferă șanse în plus la viață.
Alătură-te campaniei #SăFacemBine și demonstrează că succesul unei afaceri poate merge mână în mână cu impactul pozitiv în comunitate! Distribuie postările asociate campaniei de pe conturile oficiale de social media ale CECCAR folosind #SăFacemBine și hai să transformăm resursele în speranță!
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane