Performanța CONTează! Ministerul Educației și CECCAR i-au recompensat pe marii câștigători ai Concursului de cultură și educație financiar-contabilă – ediția a II-a
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Agenda CECCAR
Faza națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă și-a desemnat câștigătorii. Cei mai buni dintre cei mai buni au fost premiați sâmbătă, 1 iunie. Ceremonia care a marcat încheierea celei de-a doua ediții a competiției s-a desfășurat în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, unde au fost anunțați și recompensanți marii câștigători.
Adresată elevilor de clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională de Tehnician în activități economice, competiția organizată de Ministerul Educației și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a adus la București 82 de elevi din 37 de județe.
„A fost o onoare să găzduim această competiție națională pentru al doilea an consecutiv. Elevii au demonstrat nu numai cunoștințe aprofundate, dar și o înțelegere matură a contextului economic actual, lucru esențial pentru liderii de mâine”, a afirmat prof. Roxana Carmen Ionescu, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București, care a găzduit etapa finală a competiției de anul acesta.
Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, cu prilejul ceremoniei de premiere: „Cu toții sunteți învingători pentru că, în orice competiție, important este să participi. Participarea voastră la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă este un pas important în viitoarea voastră carieră în domeniul financiar-contabil. Felicitări profesorilor care au contribuit la pregătirea voastră, felicitări părinților care vă susțin în acest demers! Vă doresc să aveți o carieră presărată cu satisfacții pe acest drum al contabilității. Alegând domeniul financiar-contabil sigur nu veți regreta, pentru că veți avea posibilitatea să vă dezvoltați profesional, să conduceți companii și să obțineți poziții de conducere în diferite instituții”.
Gazda ceremoniei de premiere, Academia de Studii Economice din București, a fost reprezentată prin prof. univ. dr. Liliala Ionescu-Feleagă, prodecan al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune. „Profesia contabilă necesită pregătire, perseverență, asumarea răspunderii. Mă bucur să văd că, de 1 iunie, atâția copii frumoși sunt aici, la festivitatea de premiere a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă. Îmi doresc să vă revăd anul viitor, ca studenți, pe holurile Academiei de Studii Economice. Din punctul meu de vedere, cu toții sunteți câștigători pentru că ați ajuns la acest nivel. Să participi la etapa națională este o mare performanță”, a declarat prof. univ. dr. Liliala Ionescu-Feleagă.
„În contextul unei digitalizări accelerate și al schimbărilor profunde care caracterizează economia mondială, prioritizarea educației pentru viitoarele generații de profesioniști contabili este esențială pentru CECCAR. Prin participarea la cea de-a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, ați avut oportunitatea de a vă familiariza cu tehnologiile avansate specifice sectorului financiar-contabil, pregătindu-vă astfel pentru o carieră adaptată la noile realități digitale. Aceste inițiative subliniază dedicarea CECCAR de a pregăti noi talente în contabilitate, contribuind, astfel, la stabilitatea și durabilitatea financiară a țării noastre. Dragi elevi, suntem alături de voi pe acest drum ales și ne bucurăm că și voi sunteți alături de noi. Felicitări și La mulți ani de Ziua Copilului, sărbătoare pe care o celebrăm astăzi, fie că suntem copii mai mari sau mai mici!”, a transmis Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.
Câștigătorii concursului au fost recompensați cu diplome și premii din partea Ministerului Educației și din partea CECCAR. Cornelia Gloria Tatiana Stoica, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, este marea câștigătoare a celei de-a doua ediții a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă. Argintul i-a revenit elevului Rafael Popa, de la Liceul Tehnologic Agricol Al. Borza Geoagiu (județul Hunedoara). Cea de-a treia poziție a podiumului a fost adjudecată de Ana Maria Curac, elevă a Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu.
Îi felicităm pe toți pentru performanțele obținute!
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane