Peste 102.000 persoane peste 45 ani angajate prin intermediul ANOFM, în anul 2022
Telex » Știri 14 februarie 2023
Ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă de către agențiile teritoriale de profil, în anul 2022, au fost încadrate în muncă 102.093 persoane peste 45 ani, a anunțat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Totodată, din cei 18.902 participanți la cursurile de formare organizate în anul 2022, 5.320 persoane (28,14%) au fost persoane cu vârsta peste 45 de ani.
„ANOFM aplică măsuri atât pentru prevenirea șomajului, pentru creșterea șanselor de ocupare a șomerilor din toate categoriile, cât și pentru stimularea angajatorilor în vederea încadrării persoanelor aparținând unor categorii vulnerabile sau cu acces mai dificil pe piața muncii (șomeri de lungă durată, absolvenți de învățământ, persoane peste 45 de ani sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap etc.), prevăzute de Legea nr 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările ulteriorare, după cum urmează: informare, consiliere și orientare profesională, mediere, evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, cursuri gratuite de formare profesională, prime de inserție, prime de activare, prime de mobilitate etc.”, se menționează în comunicatul Agenției.
De asemenea, printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții, pe o perioadă de 12 luni, în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparținând unor categorii vulnerabile sau cu acces mai dificil pe piața muncii. Astfel, în anul 2022, prin acordarea de subvenții angajatorilor au fost încadrați 40.859 șomeri cu vârsta peste 45 de ani. Multe dintre aceste convenții au fost încheiate în a doua parte a anului 2022 și se vor derula pe parcursul anului 2023.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial