Peste 10.800 de elevi și cadre didactice au participat la programul Global Money Week
Numărul 2, 5-11 aprilie 2016 » Dezvoltare personală
În cursul lunii martie, Banca Națională a României a organizat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Child and Youth Finance International (CYFI), o serie de activități pe teme financiar-bancare adresate tinerilor în programul Global Money Week. Evenimentele s-au desfășurat potrivit unui proiect mai amplu de educație financiară inițiat de BNR – Să vorbim despre bani și bănci – și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban și rural, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. În premieră, reprezentanți ai Asociației Analiștilor Financiari Certificați din România (CFA România) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susține prezentări pe teme financiar-bancare în unități școlare din județele Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița. La activitățile educaționale au participat, la nivel național, peste 10.800 de elevi și cadre didactice din ciclul primar, gimnazial și liceal, dublu față de anii precedenți. Programul a cuprins aproximativ 180 de unități de învățământ din 41 de județe și Municipiul București.
Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea în anul 2014 a trofeului „Global Money Week” pentru Europa.
Parte integrantă a activității de comunicare externă a BNR, proiectele educaționale au ca obiectiv creșterea nivelului de educație financiară a publicului, contribuind la o mai bună înțelegere și la o evaluare corectă a unor aspecte economice și financiare. (Sursa foto BNR)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național