Peste 168.000 de gospodării din 15 județe vor avea acces la internet de calitate, prin proiecte finanțate din fonduri europene
Numărul 26-27, 10-23 iulie 2018 » Fonduri europene
Locuitorii a aproximativ 168.000 de gospodării situate în zone ale României care nu au rețele de comunicații electronice în bandă largă vor putea beneficia de internet de mare viteză datorită unor proiecte finanțate din fonduri europene.
Astfel, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin AM POC (Programul Operațional Competitivitate) și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), prin OI pentru Promovarea Societății Informaționale, au lansat Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 2.1.1 – Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet.
„Scopul acestor investiții este dezvoltarea digitală a zonelor rurale la același nivel cu cea înregistrată în mediul urban”, precizează MFE, într-un comunicat.
Pot solicita finanțare microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii sau mari, care sunt furnizori de comunicații electronice de cel puțin trei ani neîntrerupt.
Beneficiarii direcți ai acestor proiecte sunt locuitorii din 3.223 localități din județele Tulcea, Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Iași, Neamț, Prahova, Suceava și Vaslui.
Proiectele vor putea fi depuse în perioada 6 august–4 octombrie 2018.
Valoarea unui proiect variază între 1,05 și 4,66 milioane de euro, în funcție de tipul de solicitant și de indicatorii propuși. Durata maximă de implementare a proiectului este de cel mult 36 luni de la data semnării contractului de finanțare.
Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin ghid. Modalitățile de utilizare a aplicației MySMIS2014 sunt publicate pe site-urile 2014.mysmis.ro și www.fonduri-ue.ro.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național