Peste 5 milioane de noi milionari în 2020. Avuția mondială a crescut cu 7,4% anul trecut, la 418.300 miliarde de dolari
Numărul 25-26, 30 iun.-12 iul. 2021 » Roza vânturilor
Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, în pofida faptului că pandemia a provocat o perturbare majoră a economiei mondiale, potrivit unui raport publicat de grupul bancar elvețian Credit Suisse, informează EFE, preluată de Agerpres. Creșterea prețului la case și a burselor, grație dobânzilor reduse și măsurilor de stimulare introduse de guverne, a făcut ca bogații să devină și mai bogați, în timp ce inegalitatea averilor s-a adâncit în 2020.
Credit Suisse estimează că, la finele lui 2020, erau aproximativ 56,1 milioane de persoane cu active de cel puțin un milion de dolari, în creștere cu aproape 10% comparativ cu sfârșitul lui 2019. SUA au fost responsabile pentru aproape o treime dintre cei 5,2 milioane de noi milionari apăruți anul trecut la nivel mondial, în condițiile în care numărul milionarilor americani a crescut cu 1,7 milioane, până la 22 de milioane. Urmează Germania, care a câștigat 633.000 de noi milionari. Marea Britanie, ocupanta locului șase în topul țărilor cu cei mai mulți milionari, a dobândit 258.000 de milionari și în prezent are 2,5 milioane persoane cu active în valoare de peste un milion de dolari.
De asemenea, alte 41.420 de persoane s-au alăturat în 2020 grupului celor ultra-înstăriți, cei cu active în valoare de peste 50 de milioane de dolari. Numărul celor ultra-înstăriți a crescut cu 24% comparativ cu 2019, ceea ce reprezintă cel mai rapid ritm de creștere anuală din ultimii 17 ani, până la un număr total de 215.030.
În total, avuția mondială a urcat cu 7,4% în 2020, la 418.300 miliarde de dolari, în principal ca urmare a creșterilor înregistrate în SUA, Europa și China, în timp ce avuția totală a scăzut în America Latină și India.
„Nu poate fi negat faptul că acțiunile luate de guverne și băncile centrale pentru a sprijini persoanele și firmele cel mai afectate de pandemie, precum și prin reducerea dobânzilor, au evitat cu succes o criză globală. Reducerea nivelului dobânzilor de către băncile centrale a avut, probabil, cel mai mare impact. Acesta este motivul principal pentru care prețul acțiunilor și prețul caselor a crescut, și acestea s-au repercutat direct asupra avuției gospodăriilor”, a declarat directorul de investiții de la Credit Suisse, Nannette Hechler.
Credit Suisse se așteaptă la o nouă creștere cu 39% a avuției mondiale în următorii cinci ani, până la 583.000 de miliarde de dolari, în timp ce numărul milionarilor ar urma să urce cu aproape 50%, până la 84 de milioane.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane