Piața auto din România a avut cea mai mare creștere din Europa în luna octombrie
Telex » Știri 19 noiembrie 2020
Piaţa auto europeană a scăzut în luna octombrie, din cauza restricţiilor adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar România a fost ţara unde vânzările de automobile au înregistrat cel mai puternic ritm de creştere, arată cifrele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite AFP, preluată de Agerpres. Potrivit aceleiaşi surse, 1,129 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna octombrie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 7,1% comparativ cu 1,215 milioane de unităţi, înregistrate în aceeaşi lună din 2019.
În schimb, piaţa auto din România a înregistrat un salt de 17,6% în luna octombrie 2020, fiind înmatriculate 12.523 de autoturisme, comparativ cu 10.649 autoturisme în luna octombrie a anului trecut. În rândul statelor membre, doar Irlanda a mai înregistrat o creştere (de 5,4%) a vânzărilor de autoturisme în luna octombrie.
ACEA subliniază că toate pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi în luna octombrie. Vânzările în Spania şi Franţa s-au diminuat cu 21% respectiv 9,5%, în timp ce Italia, Germania şi Marea Britanie au înregistrat scăderi mai moderate de 0,2%, 3,6% şi respectiv 1,6%.
Guvernele europene adoptă măsuri pentru a salva sectorul auto care a fost afectat de prăbuşirea cererii ca urmare a crizei coronavirusului. Marţi seara, Guvernul german a anunţat că alocă cinci miliarde de euro pentru dezvoltarea şi producţia de automobile prietenoase cu mediul. La rândul ei, Franţa prelungeşte stimulentele pentru a ajuta populaţia să cumpere noi autoturisme, iar Guvernul italian pune deoparte sute de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului auto.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale