Piața de sisteme de securitate rezidențiale a crescut la 220 de milioane de lei în 2021
Numărul 14, 13-19 apr. 2022 » Analize și sinteze
Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult față de finalul lui 2019, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de sisteme de securitate din România, bazate pe cifra de afaceri, informează Agerpres. Construcțiile noi, multe dintre ele presupunând și instalarea de sisteme de securitate, au susținut creșterea pieței locale de sisteme de securitate.
Totodată, revenirea românilor în țară pe timpul pandemiei a coincis cu investiții mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorința de a spori nivelul de siguranță și confort.
Autorii analizei estimează și pentru acest an o creștere a pieței de profil, într-un avans mai temperat față de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic și economic.
„Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferințele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidențial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziționate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferințele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.”, notează sursa citată. În ceea ce privește tehnologia încorporată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home.
„Încep să devină standard în preferințele românilor camerele de supraveghere care includ microfon și camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopții, la rezoluții tot mai mari. O altă tendință importantă este dată de sistemele de supraveghere smart, care pot face diferența dintre oameni, animale, autoturisme și pot să facă detecție inteligentă la mișcare, crescând astfel nivelul de acuratețe al alarmelor trimise și îmbunătățind semnificativ sistemele de securitate”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.
El a menționat că producătorii au început să introducă funcții inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning și analiză video au ajuns chiar și pe sistemele cu cost mic spre mediu.
De asemenea, camerele IP se bucură de o popularitate în creștere în rândul românilor, acestea având încorporate tehnologii de ultimă generație, combinate cu funcții smart, la care se adaugă ușurința în instalare, pe o infrastructură de internet deja existentă, dar și prețuri bune din partea producătorilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial