Piața globală de muzică înregistrată a raportat venituri record în 2020
Numărul 12, 31 mar.-6 apr. 2021 » Roza vânturilor
Piața globală de muzică înregistrată a raportat o creștere de 7,4% pentru anul 2020 datorită veniturilor obținute din serviciile de streaming, potrivit raportului anual al Federației Internaționale a Industriei Fonografice (IFPI), informează Reuters, preluată de Agerpres. Industria muzicii înregistrate a raportat în 2020 venituri totale de 21,6 miliarde de dolari, marcând cel de-al șaselea an consecutiv de creștere, a anunțat IFPI, o organizație internațională ce reprezintă interesele industriei muzicale.
„În timp ce lumea continuă să se lupte cu pandemia de COVID-19, ne aducem aminte de puterea trainică a muzicii de a consola, a vindeca și a ne binedispune”, a declarat directorul executiv IFPI, Frances Moore.
Încasările totale din piața de streaming, atât abonamente plătite, cât și cele obținute din publicitate, au crescut cu 19,9%, înregistrând 13,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 62,1% din totalul veniturilor globale, potrivit IFPI. Veniturile obținute din abonamente pe platformele de streaming au crescut cu 18,5%, iar la sfârșitul anului 2020, numărul conturilor de abonați plătitori a ajuns la 443 de milioane, potrivit IFPI.
Față de industria streamingului, veniturile obținute din vânzarea formatelor fizice au scăzut cu 4,7%.
Întrucât concertele și festivalurile au fost anulate pe măsură ce țările au intrat în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, veniturile din spectacole au scăzut cu 10,1%.
„Având în vedere că o mare parte a lumii a intrat în lockdown, iar muzica live a luat o pauză în aproape toate părțile lumii, fanii s-au bucurat de muzică prin intermediul streamingului”, a explicat Moore.
Regiunea cu cea mai rapidă creștere a rămas America Latină, unde încasările din înregistrările de muzică au fost mai mari cu 15,9%, urmată de Asia, cu o creștere de 9,5%, Africa și Orientul Mijlociu, cu 8,4%. Regiunile SUA și Canada au crescut cu 7,4% în 2020, în timp ce în Europa veniturile au sporit cu 3,5%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile