Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să depășească 152 de miliarde de dolari în 2019
Telex » Știri 20 iunie 2019
Piaţa mondială a jocurilor video şi electronice ar urma să genereze venituri de 152,1 miliarde dolari în 2019, în creştere cu 9,6% comparativ cu 2018, potrivit unui studiu publicat de firma olandeză de cercetare de piaţă Newzoo, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres. Asistăm la „o convergenţă completă a diferitelor forme de divertisment digital”, a declarat directorul general al Newzoo, Peter Warman. În condiţiile în care jocurile devin aparent omniprezente, ele se transformă în instrumente pentru conectivitate, permiţând jucătorilor să discute cu prietenii şi să se întâlnească cu noi persoane
Potrivit estimărilor Newzoo, în acest an SUA vor devansa China în calitate de cea mai mare piaţă de gaming în funcţie de cifră de afaceri, 36,9 miliarde dolari faţă de 36,5 miliarde dolari, ca urmare a creşterii înregistrate pe piaţa jocurilor destinate consolelor, a influenţei Fortnite în America, dar şi a impactului precedentelor decizii ale autorităţilor chineze de a îngheţa aprobarea de noi jocuri. „Cred că este doar o problemă temporară”, a spus Peter Warman referindu-se la piaţa chineză, deoarece sunt multe jocuri care aşteaptă aprobarea.
Pe ansamblu, Newzoo estimează că jocurile mobile pe smartphone-uri şi tablete, faţă de cele pentru PC-uri şi console, vor rămâne cea mai mare platformă, generând venituri de 68,5 miliarde dolari, adică 45% din piaţa mondială.
Raportul elaborat de Newzoo exclude veniturile generate de sporturile electronice (esports) sau cele de pe urma competiţiilor prefesionale de jocuri video. În luna februarie a acestui an, Newzoo estima că veniturile globale din sporturile electronice (esports) ar urma să se ridice la 1,1 miliarde dolari în acest an.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice