Plan la nivel global pentru atenuarea crizei alimentare, exacerbată de contextul internațional
Numărul 20, 25-31 mai 2022 » Lumea în care trăim
Statele Unite, câteva bănci globale de dezvoltare și alte grupuri au prezentat un plan de miliarde de dolari destinat să remedieze criza de securitate alimentară mondială, exacerbată de invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite AP, preluată de Agerpres. „Câteva bănci globale de dezvoltare lucrează intens pentru a împărtăși competențele lor în materie de finanțare, asistență tehnică și angajament politic”, pentru a preveni foametea cauzată de război, creșterea prețurilor alimentelor și pagubele cu care se confruntă recoltele din cauza schimbărilor climatice, a informat Departamentul american al Trezoreriei.
Zeci de miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru sprijinirea fermierilor, rezolvarea crizei legate de aprovizionarea cu îngrășăminte, dezvoltarea terenurilor pentru producția agricolă.
Astfel, Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) va contribui la finanțarea necesară pentru a sprijini procurarea de alimente pentru cetățenii din Afganistan și Sri Lanka, iar Banca Africană de Dezvoltare va folosi 1,5 miliarde de dolari pentru a ajuta 20 milioane de fermieri africani, conform Trezoreriei SUA.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Mondială, Banca Inter-americană de Dezvoltare și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii vor contribui, de asemenea, cu zeci de miliarde de dolari în următoarele luni și în următorii ani pentru a-i sprijini pe producătorii de alimente și a rezolva problemele provocate de deficitul de aprovizionare. Planul vine în urma întâlnirii din aprilie dintre secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, și liderii FMI și Băncii Mondiale, unde oficialul american a cerut statelor dezvoltate să ajute la combaterea crizei de securitate alimentară mondială.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane