Planul CE de redresare economică pentru Europa: fonduri de 750 miliarde de euro
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Direct de la sursă
La 27 mai a.c., Comisia Europeană a prezentat Planul de redresare economică pentru Europa. Inițiativa CE, așa cum am anunțat în CECCAR Business Magazine, constă într-un cadru financiar multianual consolidat pentru 2021-2027 și un nou instrument de redresare economică, Next Generation EU, în valoare de 750 de miliarde de euro, finanțat cu fonduri colectate de pe piețele financiare.
Pe lângă planul de redresare economică, CE a propus și un plan privind bugetul UE care să susțină finanțarea rambursării fondurilor obținute prin intermediul instrumentului Next Generation EU. Acesta are în vedere reformarea sistemului de resurse proprii ale UE prin includerea: unui nou impozit corporativ „bazat pe operațiunile întreprinderilor” ce ar putea genera până la 10 miliarde de euro pe an, a unui „impozit digital” bazat pe activitatea OCDE, care ar putea genera până la 1,3 miliarde de euro anual, a unui mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon ce ar putea genera între 5 miliarde și 14 miliarde de euro pe an, a unei taxe pe plasticul nereciclat și a unor simplificări ale propriilor resurse bazate pe TVA.
Se preconizează ca până în luna iulie a acestui an Consiliul European să-și dea acordul politic privind cadrul financiar multianual 2021-2027 și decizia privind propriile resurse ale UE. Consultarea Parlamentului European referitoare la decizia privind propriile resurse ale UE ar urma să aibă loc până la sfârșitul verii, urmând ca până în luna decembrie a acestui an să se adopte cadrul financiar multianual 2021-2027 și decizia privind propriile resurse ale UE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național