Plasticul reprezintă 45% din ambalajele de băuturi colectate în gospodăriile românilor; recipientele de sticlă se colectează cel mai puțin
Telex » Știri
14 septembrie 2021
Ambalajele de băuturi din sticlă sunt cel mai puțin colectate în gospodăriile din România, cu o pondere de 25% din total, în timp ce, la polul opus, se află recipientele din plastic, în proporție de 45%, reiese din datele statistice publicate de un operator din domeniul salubrității, citate de Agerpres. Astfel, potrivit reprezentanților Brai-Cata, dozele din aluminiu sunt colectate în proporție de 30% din totalul ambalajelor, în gospodăriile din țară.
Raportul final de colectare de la încheierea celor șapte zile de desfășurare a Forumului Orașelor Verzi (FOV) arată că, din cele 36.433 de ambalaje colectate, 16.332 au fost PET-uri, 10.957 doze din aluminiu, iar 9.144 au fost sticle. „Din punct de vedere cantitativ, ponderea este diferită, cele mai multe kilograme fiind trecute în contul sticlei, care are o greutate medie de 275 de grame/bucată și care a totalizat 2.515 kilograme. Ținând cont de faptul că un PET cântărește în medie 30 de grame, cantitatea colectată din acest material este de 490 de kilograme. De asemenea, o doză din aluminiu este cotată la doar 13 grame în medie, așa că putem deduce ușor faptul că cele 10.957 de obiecte de acest fel colectate de automatul de reciclare însumează 142 de kilograme”, a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al companiei de salubritate Brai-Cata.
Datele statistice au fost obținute de Brai-Cata în săptămâna 6-12 septembrie 2021, ca urmare a contorizării recipientelor depozitate într-un automat de reciclare, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi (FOV), pe trei tipuri de materiale reciclabile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc