Platformă de e-learning lansată de Primăria Capitalei, cu 2.000 de ore de învățare
Telex » Știri 12 martie 2020
Primăria Capitalei a anunțat că lansează o platformă de e-learning cu 2.000 de ore de învățare din 10 domenii diferite, informează Mediafax. Platforma conține, ca alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor”.
Astfel, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în condițiile în care cursurile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au decis lansarea platformei de e-learning - www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureșteni. „Este vorba despre activități pe care aceștia le pot derula fără a fi expuși unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate. În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite, în mediul online: Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană), Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect si leadership) și Dezvoltare personală (Public speaking, Invață să înveți)”, arată Primăria.
Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs, iar participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.
Platforma propune, ca activitate alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor”: „Profesioniști în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieței muncii din prezent și viitor, dar și consiliere și orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din 10 absolvenți de liceu au dificultăți în a-și alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere țin de autocunoaștere. Elevii de liceu vor învăța să evalueze caracterici și competențe personale, relevante pentru piața muncii, să acumuleze informații referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze și să evalueze toate opțiunile pentru alegerea corectă a ocupației profesionale și, ulterior, să își poată stabili pe termen scurt, mediu și lung implementarea unui plan de acțiune”.
Pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspirație pentru elevi în alegerea carierei potrivite. „Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului București, dar și activități de interes pentru copii și adolescenți, un concept integrat de învățare aliniat nevoilor educaționale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinţi, copii și cadre didactice pe parcursul întregului proces de învățare”, se arată în comunicat.
Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie inregistrate, fie in regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane