Platformă de recrutare online: Creștere cu peste 30% a numărului de aplicări pentru un loc de muncă, în primul trimestru al anului
Telex » Știri 9 aprilie 2019
Aproape 3,9 milioane de aplicări pentru un job au fost înregistrate, în primele trei luni, pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, informează Agerpres. În topul celor mai căutate domenii de către candidaţi primul loc este ocupat de Comerţ/Retail, urmat de Banking şi Servicii Financiare, Servicii, Publicitate/Marketing/PR şi IT, se arată într-un comunicat al eJobs.
„Opţiunile acestora sunt destul de puternic corelate cu salariile pe care le oferă angajatorii. IT-ul şi banking-ul sunt două dintre domeniile cu cele mai mari medii salariale din România, după cum arată datele raportului anual HR Review & Trends, by eJobs. Vorbim despre medii care depăşesc pragul de 1.000 de euro, net, lunar, la nivel naţional. În ceea ce priveşte retailul, acesta este unul dintre cei mai activi angajatori din piaţă, an de an, astfel încât nu este nicio surpriză că atrage atât de mulţi candidaţi. O surpriză pentru primul trimestru este prezenţa în top a Marketingului, în condiţiile în care, în ultimul an nu s-a mai aflat în vizorul celor care au căutat să se angajeze. Cel mai probabil, asta se explică printr-un aflux de aplicări venite din partea candidaţilor tineri şi foarte tineri, care îşi doresc joburi într-un domeniu creativ şi destul de flexibil”, susţine Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Comparativ cu întregul an 2018, în primul trimestru din acest an, domenii precum Transport/Logistică, Producţie, Auto sau Construcţii au coborât în preferinţele candidaţilor.
Topul oraşelor în care s-au făcut cele mai multe angajări este dominat de Bucureşti (15.882 de joburi), urmat de Cluj-Napoca (4.096), Timişoara (2.523), Iaşi (2.357) şi Braşov (2.306).
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice