PMB: Circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea
Telex » Știri 8 aprilie 2019
Pe acest segment, se va introduce linia navetă de autobuz 641
Primăria Capitalei a anunţat că, în perioada iulie-august a.c., circulaţia liniei de tramvai 41 va fi suspendată între Podul Grant şi terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrărilor la trei mari obiective de infrastructură. „Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a avizat în Comisia Tehnică de Circulaţie din data de 04 aprilie 2019 următoarele lucrări:
- Lucrări de reabilitare şi consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant;
- Podul hobanat peste Şos. Virtuţii, în cadrul obiectivului Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti;
- Staţia de metrou «Parc Drumul Taberei» pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecţiei cu Str. Braşov în cadrul proiectului «Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1».
Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulaţiei liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant şi terminalul Ghencea, pentru buna desfăşurare a lucrărilor la obiectivele de investiţii menţionate”, precizează PMB.
Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei şi Podul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a direcţiei traseului) pe strada Turda. Pentru restul traseului (Pod Grant – terminalul Ghencea) se introduce linia navetă de autobuz 641.
În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maximă de 7077 călători/h/sens. Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6880 călători/h/sens. În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de 25 de tramvaie, cu o capacitate de 5188 călători/h/sens.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile