PMB: Șase zone de acțiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din București
Telex » Știri 19 martie 2021
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Administraţia Municipală de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a stabilit şase zone de acţiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din Capitală (martie 2021 – martie 2022). „Acesta este primul pas pentru realizarea unei strategii a Administraţiei pentru Consolidări şi o etapă necesară pentru deblocarea procesului de consolidare a unor imobile care aşteaptă de peste 20 ani execuţia lucrărilor. Administraţia a început, din această săptămână, să lucreze pe echipe de lucru multidisciplinare, un pas decisiv spre modernizare şi schimbarea modului de lucru într-o instituţie publică. Se schimbă, astfel, ritmul de lucru aici, în favoarea oraşului, dar şi dinamica relaţiei administraţiei cu locuitorii Bucureştiului”, a declarat Edmond Niculuşcă, directorul AMCCRS.
Zonele prioritare pe care se lucrează sunt: 1) Zona KM 0 (13 imobile); 2) Zona Cişmigiu (11 imobile); 3) Zona Armenească (20 imobile); 4) Zona Calea Victoriei (9 imobile); 5) Zona Centrul Istoric (18 imobile); 6) Zona Instituţii Publice de Cultură şi Imobile Monument Istoric cu Risc Seismic (12 imobile).
„Toate aceste zone cuprind 84 de imobile, din care 72 sunt imobile multietajate rezidenţiale cu risc seismic I, care adună mii de apartamente din centrul vulnerabil al Capitalei. Sunt proiecte care trebuie să fie recepţionate, cel târziu până în anul 2026, şi care vor fi implementate în paralel cu alte zone vulnerabile seismic din Bucureşti. Totodată, se lucrează şi la găsirea unor alternative de finanţare a lucrărilor de consolidare pentru a degreva presiunea asupra bugetului Capitalei”, se menţionează în comunicatul PMB.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice