Podul de la Cernavodă va fi reabilitat fără restricționarea traficului în sezonul estival
Telex » Știri 12 februarie 2021
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă, amplasat pe Autostrada București-Constanța, informează Mediafax. Perioada de execuție este de 2 ani, dar fără reastricționarea traficului în sezonul estival. Contractul în valoare de peste 66 de milioane de lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o perioadă de execuție de 24 de luni și una de garanție de 60 de luni.
Conform CNAIR, în timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.
„Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”, a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
În baza contractului vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, a parapetului pietonal și direcțional, dar și a rosturilor de dilatație.
(Sursa foto: ro.wikipedia.org)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național