Politicile publice ale Ministerului Finanțelor vor beneficia de expertiza industriei IT
Telex » Știri 20 ianuarie 2022
Măsurile propuse de reprezentanții industriei IT pentru eficientizarea și crearea de valoare adăugată în economie au reprezentat una dintre temele discutate de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și delegația Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, condusă de președintele acesteia, Mihai Matei. „Ministerul Finanțelor continuă, astfel, seria întâlnirilor cu mediul de afaceri și consolidează dialogul democratic necesar progresului și unui cadru legislativ propice dezvoltării sustenabile a economiei românești”, se menționează într-un comunicat al MF.
Totodată, în cadrul întâlnirii, a fost prezentat impactul industriei de software și servicii IT în economia românească și potențialul de dezvoltare a societății. De asemenea, reprezentanții ANIS și ai MF au explorat posibilitatea de accelerare și eficientizare a dezvoltării economiei prin intermediul digitalizării și al informatizării. „Sunt bucuros că Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii acceptă rolul de membru al Consiliului Consultativ al ministrului Finanțelor, care va contribui decisiv la proiectarea politicilor publice ale Ministerului de Finanțe. Membrii grupurilor de lucru sectoriale ale Consiliului vor analiza toate regimurile fiscale, inclusiv în ceea ce privește sectorul IT, pentru a identifica măsurile necesare pentru a fi valorificat la maximum potențialul și pregătirea angajaților români. Apoi, mult dorita digitalizare a ANAF trebuie să se întâmple cât mai curând, în beneficiul cetățeanului și al contribuabililor, indiferent de gradul de mărime. De exemplu, în România, comerțul electronic a înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est (CEE), iar administrarea fiscală trebuie să integreze acestei tendințe”, a subliniat Adrian Câciu.
De asemenea, ministrul a prezentat proiectele de digitalizare a ministerului și ANAF, precum și pașii care vor fi făcuți în următoarea perioadă pentru a implementa pachetul de măsuri de digitalizare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile