Populația va putea cumpăra titluri de stat în perioada 11-29 iulie, la o dobândă de 2,15% pe an
Telex » Știri 7 iulie 2016
Titlurile de stat pentru populaţie, lansate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), vor putea fi achiziţionate în perioada 11 - 29 iulie 2016, valoarea nominală fiind de 100 de lei, scadenţa la doi ani, iar dobânda de 2,15% pe an, a anunţat astăzi ministrul de resort, Anca Dragu. Astfel, orice persoană interesată se prezintă la ghişeul uneia dintre băncile intermediare cu un act de identitate şi poate cumpăra titluri cu numerar sau prin transfer bancar. Beneficiarii titlurilor pot fi toate persoanele fizice rezidente şi nerezidente, în vârstă de peste 18 ani. O persoană fizică poate cumpăra maximum 1000 de titluri de stat. Acestea pot fi achiziţionate, fără comision, de la cele patru bănci intermediare, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania. "În procesul de subscriere, cumpărătorii titlurilor de stat pot opta între a deschide un cont bancar, a oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar", a anunţat MFP.
Valoarea totală a emisiunii este de 100 milioane lei, dar, după închiderea perioadei de subscripţie, MFP va stabili suma ce urmează a fi contractată, aceasta putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea anunţată iniţial, în funcţie de volumul de titluri de stat subscrise, adaugă MFP.
Titlurile de stat vor fi admise şi, ulterior, tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti. Preţul titlurilor poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile din piaţă, valoarea acestora putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 de lei. În plus, deţinătorii de titluri vor participa, la scadenţă, la o loterie, în cadrul căreia vor fi selectaţi 100 de participanţi, care vor încasa un premiu de 1000 de lei fiecare. Un investitor poate câştiga un singur premiu, indiferent de numărul de titluri deţinute.
(Sursa: Agerpres)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial