POR: Dezbaterea publică a Ghidului solicitantului pentru incubatoarele de afaceri
Numărul 7, 28 feb. - 6 mar. 2017 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) a publicat săptămâna trecută, spre consultare publică, Ghidul solicitantului Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – 2.1.B Incubatoare de afaceri.
Cei interesați pot transmite observații și propuneri la adresa info@mdrap.ro, până la 21 martie 2017. AMPOR nu va formula răspunsuri individuale la solicitări de clarificare, propuneri, observații primite în baza acestei variante a ghidului.
Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile Regionale de Dezvoltare. Prioritatea de investiții 2.1 are ca obiectiv consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domenii competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile de Dezvoltare Regională.
Finanțarea disponibilă în cadrul acestei priorități se adresează incubatoarelor de afaceri. Aceste structuri sunt constituite pentru sprijinirea firmelor nou-înființate și a celor cu un istoric scurt de funcționare, pentru a furniza servicii-suport de afaceri. Aceste activități vor contribui la consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor, cu atât mai mult cu cât se vor lua în considerare complexitatea serviciilor și capacitatea incubatoarelor de a furniza servicii specifice pentru IMM-uri.
Sunt eligibile investițiile care se realizează într-una dintre următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.
Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de minimum 200.000 euro și maximum 7 milioane de euro.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile