Portal cu informații științifice despre COVID-19 editat de cercetători, lansat de UEFISCDI și Societatea Română de Bioinformatică
Telex » Știri 27 aprilie 2020
Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), alături de cercetători din cadrul Societăţii Române de Bioinformatică (RSBI), au anunţat lansarea unui portal de informare în cadrul căruia sunt publicate articole referitoare la COVID-19, scrise sau traduse de cercetători utilizând surse de referinţă. „UEFISCDI şi RSBI vor agrega şi transmite prin acest portal informaţii precise despre o pandemie în plină desfăşurare, cu o evoluţie care nu este cunoscută deplin şi într-un context în care informaţiile corecte trebuie sa ajungă atât la public, cât şi factori de decizie”, se menționează într-un comunicat al UEFISCDI.
„Pandemia COVID-19 va continua să ne afecteze în perioada următoare şi, pentru a reacţiona mai bine la această criză, avem nevoie de informaţii bazate pe surse de încredere. Ştiinţa nu are tot timpul rezultate certe şi interpretările trebuie să fie făcute cu precauţie. RSBI contribuie prin acest portal la informarea publicului, prezentând pe înţelesul tuturor informaţii obţinute din cercetarea curentă la nivel european şi internaţional”, a explicat Bogdan Mirăuţă, membru al Comitetului Director al RSBI.
Portalul vine cu informaţii la zi editate de cercetători, provenite din surse relevante despre virusul SARS-CoV-2. Articolele aduc noutăţi şi despre stadiul cercetării în ceea ce priveşte vaccinurile şi tratamentul, iar în perioada următoare vor fi publicate articole dedicate impactului ieşirii din izolare şi găsirii metodelor şi soluţiilor care să ofere societăţii cele mai bune condiţii de revenire la normal în contextul în care COVID-19 rămâne o provocare.
Portalul poate fi accesat aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național