Poziția trenurilor de călători aflate în circulație poate fi văzută, de acum înainte, pe platforma bilete.infofer.ro
Telex » Știri astăzi, 9:16
Platforma bilete.infofer.ro oferă posibilitatea urmăririi în timp real a poziției tuturor trenurilor de călători de serviciu public aflate în circulație, inclusiv date privind întârzierile față de graficul programat, potrivit unui comunicat al Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), citat de Agerpres. „Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), cu sprijinul Informatica Feroviară SA, mai face un pas în sprijinul informării prin mijloace moderne a călătorilor cu privire la deplasările cu ajutorul trenurilor din România. Astfel, începând din 14 noiembrie 2024, pe platforma ARF bilete.infofer.ro de vânzare a biletelor integrate feroviare, precum și de achiziționare a biletelor și abonamentelor metropolitane, se poate urmări în timp real poziția tuturor trenurilor de călători de serviciu public aflate în circulație, inclusiv date privind întârzierile sau nu față de graficul programat. Harta este accesibilă direct la adresa: https://bilete.infofer.ro/ro-RO/Trains”, se spune în document.
La acest moment, pe baza datelor tehnice puse la dispoziție de operatorii de transport feroviar de călători aflați sub contract de serviciu public cu statul român prin ARF, trenurile Transferoviar Călători sunt poziționate pe baza datelor GPS, în timp ce trenurile CFR Călători, Regio Călători, Interregional Călători, Astra Trans Carpatic și Softrans sunt poziționate cu aproximație pe baza datelor din sistemul feroviar de îndrumare a trenurilor.
Pe măsură ce fiecare operator feroviar va accepta să furnizeze accesul la date GPS, platforma ARF va fi actualizată, iar poziționarea trenurilor și informațiile oferite publicului călător vor fi mai precise, precizează reprezentanți autorității.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice