Practical Accounting Days: practica, pasul spre o carieră de succes
Numărul 45, 16-22 nov. 2022 » Agenda CECCAR
De la facultate la job rămâne doar un pas. Și cu siguranță acesta poate fi decisiv dacă îl calculezi cu atenția cuvenită. Noi suntem de părere că cel mai potrivit pas este practica. Tocmai acesta este motivul pentru care Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) susține acțiunile care au ca scop formarea noilor generații de profesioniști prin programe de practică.
Luni, 7 noiembrie, Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG) a organizat, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a proiectului Practical Accounting Days, o conferință dedicată rolului important pe care îl are practica pentru dezvoltarea profesională a studenților. Proiectul creează o punte de legătură între studenții din cadrul Academiei de Studii Economice din București și reprezentanții mediului de business. Întâlnirea a reunit studenți, cadre didactice universitare, practicieni în domeniul financiar-contabil, interesul comun al acestora fiind viitorul studenților. Discuțiile din cadrul conferinței au subliniat rolul definitoriu pe care practica îl joacă pentru viitorul studenților care se îndreaptă către o carieră în domeniul economic.
CECCAR a fost reprezentat la conferință de conf. univ. dr. Adriana-Florina Popa, absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul ASE și coordonator al programelor de dezvoltare profesională continuă derulate de CECCAR, care le-a vorbit studenților despre avantajele pe care le oferă practica, asigurându-le tinerilor șansa de a descoperi o profesie independentă, fit for future: profesia contabilă. Cu acest prilej, reprezentantul CECCAR a prezentat și modul în care organismul profesional se implică în dezvoltarea profesională a studenților, subliniind, totodată, și care sunt aptitudinile și competențele care îi pot conduce pe studenți către obținerea unei calificări profesionale de renume, recunoscută la nivel internațional: expert contabil sau contabil autorizat.
Printre acțiunile dedicate de CECCAR viitorului studenților se regăsește și proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I, prin intermediul căruia peste 300 de studenți înscriși la studii universitare în științe economice au făcut practică în cadrul unor cabinete și societăți autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil. Studenții au avut astfel șansa să descopere ce înseamnă cu adevărat profesia contabilă, să își formeze o imagine de ansamblu asupra perspectivelor pe care le oferă acest domeniu și, cu siguranță, să afle dacă acest domeniu este potrivit pentru ei. De altfel, mulți dintre studenți au obținut, cu ajutorul proiectului, și primul loc de muncă, începându-și deja aventura profesională într-un domeniu de viitor, în care competențele contează și care oferă șanse egale celor care își doresc succesul. Trebuie să menționăm și faptul că mulți dintre studenții care au făcut practică prin intermediul proiectului au spus că au descoperit un domeniu mult mai atractiv decât se așteptau și să își doresc să își completeze calificarea universitară cu o calificare profesională prin obținerea titlului de expert contabil.
Practica este un instrument util nu doar pentru studenți, ci și pentru angajatori. Aceștia din urmă pot descoperi noi talente pentru a-și completa echipa, noi angajați care se vor forma în cultura organizațională a businessului lor.
La începutul acestui an, CECCAR a lansat, prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, o platformă de job matching dedicată domeniului financiar-contabil: www.jobyx.ro. Accesul angajatorilor și al candidaților pe platformă este gratuit.
Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.acces-p1.ceccar.ro.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial