Practicile mici și mijlocii și organismele profesionale contabile trebuie să colaboreze pentru a se adapta schimbărilor aduse de un viitor caracterizat de evoluții permanente, recomandă un raport global
Numărul 2, 22-28 ian. 2019 » Direct de la sursă
Un raport global, PMM-urile viitorului într-o lume în schimbare, comandat de Grupul Edinburgh – o coaliție formată din 16 organizații de contabilitate din întreaga lume – analizează perspectivele profesiei contabile. Acest raport oferă recomandări practicilor mici și mijlocii (PMM-urilor) și organizațiilor profesionale contabile (PAO-urilor) despre modul în care ar putea colabora mai bine și în care ar putea menține relații excelente de colaborare.
Raportul precizează, de asemenea, că PMM-urile și PAO-urile care le susțin trebuie să se pregătească împreună pentru un viitor caracterizat de evoluții rapide, care va determina multe schimbări. Schimbările vor include tehnologiile digitale, reglementarea și dereglementarea educației și aptitudinile necesare supraviețuirii și dezvoltării în acest mediu în continuă schimbare.
Eamonn Siggins, președintele Grupului Edinburgh, a menționat următoarele: „În fața unui mediu volatil și plin de incertitudini, cercetarea noastră globală amplă oferă o serie de recomandări bine fundamentate atât pentru PMM-uri, cât și pentru PAO-uri. Există numeroase oportunități pentru ambele categorii, apărute într-un moment în care colaborarea este imperativă. Știm din studiile noastre extinse că PMM-urile se așteaptă de la PAO-urile lor să ofere un sprijin personalizat și că depind de acestea. De la îndrumări la instrumente și oportunități de socializare, acest sprijin este esențial pentru succesul viitor al PMM-urilor. Relația este simbiotică și, prin urmare, necesită o atitudine proactivă de ambele părți”.
Pentru PMM-uri, în fruntea listei sunt necesitatea de a fi proactive în căutarea de noi piețe pentru serviciile lor și de a lua în considerare dezvoltarea și diversificarea ofertelor lor de servicii. De asemenea, ele trebuie să fie conștiente de cerințele de pregătire, recrutare și păstrare a specialiștilor calificați în domeniul contabilității și a specialiștilor din alte domenii și/sau de colaborările cu alte firme de contabilitate și alți furnizori de servicii. Principalele recomandări pentru PAO-uri includ necesitate de a fi proactive în ceea ce privește anticiparea și înțelegerea evoluțiilor din profesia contabilă, asigurând totodată disponibilitatea pregătirii și dezvoltării profesionale pentru membrii din categoria PMM pentru a-i ajuta să se adapteze la o lume în continuă schimbare.
Domnul Siggins concluzionează că „Alianța dintre PMM-uri și PAO-uri este puternică, dar este nevoie, însă, ca ea să fie cultivată. PAO-urile trebuie să păstreze relații strânse cu membrii lor din categoria PMM-urilor pentru a înțelege provocările cu care se confruntă aceștia și nevoile pe care le au, prin intermediul unor mese rotunde, focus grupuri, chestionare și studii de caz – și știm că deja mulți fac acest lucru. Întotdeauna se poate face mai mult și pot fi aduse îmbunătățiri. Fundația relației dintre PMM-uri și PAO-uri este puternică. Totuși, în fața volatilității, niciuna dintre părți nu trebuie să se complacă”.
Raportul are la bază un chestionar pentru PMM-uri, la care s-au obținut 1.906 răspunsuri în 11 limbi din 52 de țări, completat de interviuri cu membri-cheie din personalul organizațiilor profesionale contabile care fac parte din Grupul Edinburgh, și de o serie de studii de caz pe PMM-uri. Acesta include, de asemenea, o analiză a altor studii academice legate de PMM-uri.
Raportul poate fi descărcat accesând și următorul link: http://www.edinburgh-group.org/activities/papers.aspx
Despre Grupul Edinburgh
Grupul Edinburgh (EG) este o coaliție formată din 16 organisme de contabilitate din toată lumea, reprezentând peste 900.000 de profesioniști contabili din țări din Africa, America de Nord, Asia, Australia, Europa și America Latină. Misiunea EG, care a fost înființat în anul 2000, este de a se asigura că evoluția profesiei contabile internaționale corespunde nevoilor unor părți interesate diversificate, reflectând progresele înregistrate de economia globală și de societate în ansamblu. Pentru mai multe informații, accesați site-ul oficial al Grupului Edinburgh.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial