Pregătește-te pentru primul interviu de angajare
Numărul 8, 2-8 mar. 2022 » Cariere. Drumul spre performanță
Ai aplicat pentru un job și ai primit telefonul mult-așteptat prin care angajatorul te invită la interviu. Nu te speria! Aici vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să te pregătești cât mai bine pentru acest pas important.
Dacă este pentru prima dată când participi la un interviu de angajare și nu știi la ce să te aștepți, iată câteva dintre informațiile pe care vor să le afle angajatorii de la tine:
- Care sunt pasiunile tale;
- Cum îți petreci timpul liber;
- Care sunt aptitudinile tale (cu exemple);
- Calități pe care le ai și defecte ale personalității tale;
- Ce știi despre compania la care ai aplicat;
- De ce ai ales acest domeniu.
Află cât mai multe despre companie! Analizează site-ul, conturile de social media, pentru a înțelege cât mai bine cu ce se ocupă compania și, bineînțeles, analizează cu atenție anunțul jobului pentru care ai aplicat – care sunt cerințele și modul în care tu corespunzi acestora.
Nu uita să menționezi proiectele în care te-ai implicat pe parcursul anilor de studii, precum și practica pe care ai făcut-o în timpul facultății, cu exemple concrete despre activitate și rezultatele obținute.
De asemenea, este important să ai pregătite câteva întrebări pentru angajator. Astfel vei afla detalii utile despre locul de muncă și îți vei arăta și interesul pentru companie, pentru job.
La fel de important este să vorbești și despre planurile tale în ceea ce privește cariera și despre interesul pentru domeniul vizat.
Exemple de întrebări și răspunsuri, precum și alte informații utile poți afla de aici.
Dacă ai făcut practică prin proiectul Acces la carieră de succes - Pilonul I, ai descoperit deja domeniul financiar-contabil. Iar dacă după practică ai ajuns la concluzia că ți se potrivește o carieră în acest domeniu, intră pe www.jobyx.ro, creează-ți cont de candidat și aplică la jobul pe care îl consideri potrivit pentru tine.
Proiectul Acces la carieră de succes - Pilonul I, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 facilitează tranziția studenților de la educație la piața muncii.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial