Premiera filmului Bacalaureat, simultan la București și la Cannes
Telex » Știri 12 mai 2016
Bacalaureat, cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, va avea premiera românească simultan cu cea de la Festivalul de Film de la Cannes, care se desfășoară zilele acestea. Premiera va fi deschisă publicului și va avea loc la Sala Palatului din București în 19 mai, de la ora 19.00. O parte din echipa filmului va fi prezentă la evenimentul din Capitală, iar membrii echipei aflați la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureșteni în direct de pe covorul roșu.
Tot pe 19 mai, Bacalaureat va putea fi văzut în avanpremieră și la Cluj, Ploiești, Arad, Târgu Mureș, Brăila, Timișoara, Bacău, Pitești, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanța Maritimo, precum și la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall și Sun Plaza din București.
Bacalaureat și Sierranevada, noul film al regizorului român Cristi Puiu, au fost selecționate în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes. De asemenea, Câini, filmul regizorului român Bogdan Mirică, este selectat în secțiunea Un Certain Regard.
Alte producții românești care participă la Festivalul de la Cannes sunt scurtmetrajele 4:15 p.m. sfârșitul lumii, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, selectat în competiția de scurtmetraje, și Toate fluviile curg în mare, în regia lui Alexandru Badea, care va concura în secțiunea Cinéfondation.
Anul acesta, douăzeci de filme au fost selecționate pentru a intra în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, aflat la a 69-a ediție. Pe 22 mai va avea loc Gala laureaților, în care vor fi anunțați câștigătorii. Juriul festivalului este compus din Arnaud Desplechin (regizor), Kirsten Dunst (actriță), Valeria Golino (actriță, regizoare și producătoare), Mads Mikkelsen (actor), László Nemes (regizor, scenarist), Vanessa Paradis (actriță, cântăreață), Katayoon Shahabi (producător), Donald Sutherland (actor) și este prezidat de regizorul australian George Miller.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial