Premierul a solicitat miniștrilor dialog permanent cu oficialii Comisiei Europene pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR
Telex » Știri 3 noiembrie 2023
Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut, joi, miniștrilor coordonatori de reformă să aibă consultări permanente cu reprezentanții Comisiei Europene, inclusiv la nivel tehnic, pentru ca țintele și jaloanele din PNRR să fie îndeplinite în acord cu cerințele și valorificând experiența celorlalte state membre. Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Agerpres, prim-ministrul a analizat, împreună cu membri ai Cabinetului, stadiul îndeplinirii angajamentelor asumate pentru depunerea cererii de plată numărul 3 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
"Vreau să ne concentrăm în continuare serios asupra a ceea ce avem de făcut la nivelul Guvernului pentru depunerea cererii de plată numărul 3, prin care România va beneficia de peste 3 miliarde de euro, atât sub formă de grant, cât și împrumut. Sunt bani de care cetățenii români, comunitățile locale și economia au nevoie. Menținem dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene și, în baza unui calendar asumat, vom închide într-un termen cât mai scurt toate jaloanele pe care le mai avem de îndeplinit", a afirmat Marcel Ciolacu.
Prin cererea de plată numărul 3, România va beneficia de 2,047 miliarde de euro sub formă de grant și de 1,095 miliarde de euro sub formă de împrumut.
La reuniunea Comitetului interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul Familiei, Natalia Intotero, șeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru Ghigiu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, și secretarul de stat în MIPE, Teodora Preoteasa.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane