Premierul anunță facilități în sezonul estival pentru persoanele vaccinate
Telex » Știri 4 mai 2021
Premierul Florin Cîțu a vorbit astăzi despre relaxările care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea s-ar putea număra renunțarea la mască pe plajă și chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat, informează Mediafax. „Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, și dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureștiul e la 30%, deci este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîțu.
Acesta a declarat că este vorba despre măsuri de relaxare așteptate în perioada sezonului estival. „Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeție, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoane vaccinate, putem să vorbim de restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate și așa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în București și în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune și putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a mai spus premierul.
Acesta a declarat că aceste propuneri vor fi prezentate comitetului interministerial și vor fi discutate cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cu cei ai Ministerului de Interne.
Florin Cîțu a precizat că în această săptămână va merge la Constanța, unde va avea întâlniri cu operatorii economici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale