Președintele ADR: Primul flux pe care îl digitalizăm „cap-coadă” va fi cel al emiterii de certificate de atestare fiscală
Telex » Știri 18 octombrie 2021
Primul flux care va fi digitalizat „cap-coadă” va fi cel al emiterii de certificate de atestare fiscală, astfel încât cetățeanul nu va mai fi nevoit să meargă la Direcția de taxe și impozite locale pentru a solicita acel document care atestă faptul că nu are datorii la bugetul local, a anunțat, într-o conferință, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, citat de Agerpres. „Anul trecut, în România au fost emise peste 11 milioane de certificate de atestare fiscală. Tocmai din acest motiv am ales ca primul flux pe care îl digitalizăm «cap-coadă» să fie cel al emiterii de certificate de atestare fiscală”, a menționat Octavian Oprea.
Potrivit șefului ADR, un prim flux live, în săptămânile următoare, va fi destinat emiterii certificatului de atestare fiscală pentru primăriile din București.
„În momentul de față lucrăm la Autoritatea pentru Digitalizarea României la un sistem care, acum foarte mult timp, era ceva de domeniul științifico-fantastic. Vorbim de Sistemul Național de Interoperabilitate. (...) Fiind în secolul în care informația a devenit o resursă mai importantă decât aurul chiar, instituțiile nu vor mai avea nevoie de copii, nici măcar electronice, ale acelor documente. Vor avea nevoie de confirmarea unor informații cum că acestea se regăsesc în baze de date, iar pentru acest aspect o să dăm live la acest sistem de interoperabilitate în săptămânile ce urmează, cu fluxul prin care instituțiile vor putea accesa electronic certificatele de atestare fiscală pentru primăriile de sector din Municipiul București. Este un prim pas, aș putea spune că este un scenariu pilot pe care îl lansăm. Vrem să vedem cum interacționează funcționarii, cum interacționează cetățenii, pentru că va fi o interfață care va fi la dispoziția cetățeanului”, a mai spus Octavian Oprea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice