Președintele ANAF: Cea mai mare diferență dintre veniturile declarate de un contribuabil și cele estimate - 3,6 milioane lei
Telex » Știri 12 octombrie 2022
Cea mai mare diferență descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil și cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunțat președintele instituției, Lucian Ovidiu Heiuș, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, relatează Agerpres. Astfel, la verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei, ceea ce înseamnă creanțe fiscale de 2,081 milioane de lei.
Într-un top 3 oferit de șeful ANAF, pe locul 1 se află o persoană din Suceava, cu diferență între veniturile declarate și cele estimate de 3,611 milioane de lei și o creanță de 577.819 lei. Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanțe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei și creanțe de 194.037 lei.
De asemenea, președintele ANAF a adăugat că au fost inițiate controale la 128 de influenceri. Până în prezent, acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei.
Inspectorii ANAF au stabilit decizii de impunere la persoanele care au conturi pe platforma onlyfans.com.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național