Președintele ANPC: Consumatorii pot face sesizări privind facturile la energie telefonic sau pe site
Telex » Știri 13 ianuarie 2022
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a anunțat că persoanele care vor să depună reclamații privind facturile la energie pot face acest lucru pe site-ul ANPC sau telefonic, informează Agerpres. „Atunci când primim o factură, trebuie să ne adresăm operatorului economic pentru a soluționa acea problemă. Acolo unde nu există înțelegere, ne vom adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului la numărul de telefon 021.9551 sau pe site-ul autorității - www.anpc.gov.ro”, a arătat el în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.
Mihai Culeafă a precizat că, în prezent, „foarte multe” dintre reclamațiile venite la ANPC vizează facturile la energie. Potrivit acestuia, aproximativ 300 de comisari de control ai Autorității efectuează în această perioadă verificări la furnizorii de energie electrică și gaze.
Mihai Culeafă a adăugat că termenul în care ANPC trebuie să răspundă sesizărilor este 30 de zile, arătând însă că o scurtare semnificativă a acestui termen este dificilă în contextul actual. „Cu personalul pe care îl avem acum în subordine reușim să facem față. (...) Acum, în această perioadă, ținând cont de contextul pandemic, dacă primim milioane de sesizări, vă dați seama că nu putem răspunde într-un termen atât de scurt”, a spus el.
Președintele ANPC a mai arătat că sunt în curs de desfășurare acțiuni de control la 37 de operatori economici furnizori de energie electrică și gaze. Unui furnizor de gaze din județul Bihor i s-a aplicat în urmă cu trei săptămâni amenda maximă de 50.000 de lei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice