Președintele ANRE: În România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât a unui reactor de la Cernavodă
Telex » Știri 19 mai 2023
Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România, ceea ce reflectă apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piață, a declarat George-Sergiu Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres. "Am văzut, de când am ajuns la ANRE, o cerere pentru autorizație de înființare - cred că este cea mai mare de până acum, un parc fotovoltaic de aproximativ 1.050 de MW, este doar un exemplu pe care vi-l dau pentru a sublinia apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piață. 1.050 de MW, un singur parc fotovoltaic, o investiție foarte mare; înseamnă o putere instalată mai mare decât un reactor de la Cernavodă, care se va construi în România. De ce echipamente și de ce nivel de echipamente va avea nevoie pentru a fi realizată această investiție? Și pentru a nu muta dependența de la gazul natural rusesc către echipamente produse în alte părți ale lumii - cred că foarte important pentru România este să avem o fabrică de panouri fotovoltaice care să deservească piața de aici", a menționat George-Sergiu Niculescu, la cea de-a IV-a ediție a Romanian Solar Summit 2023.
În opinia sa, România poate să reprezinte o piață foarte importantă și care să deservească și alte piețe, având în vedere faptul că este plasată într-o zonă strategică.
"Cred că lipsește din România o fabrică de construire de panouri fotovoltaice. Eu cred că România are avantajul de a fi plasată într-o zonă strategică în așa fel încât, dacă vom avea astfel de investiții, nu doar vom deservi piața internă și cererea internă de echipamente pentru astfel de investiții, ci și piața regională", a adăugat președintele ANRE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile