Președintele ANRE: Tendința de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent și permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare
Telex » Știri 11 mai 2023
Tendința de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent și permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare, a declarat, la un eveniment de specialitate, George-Sergiu Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres. "Această tendință de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent și permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare. În contextul digitalizării și al securității cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria. O astfel de inițiativă va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări", a spus George-Sergiu Niculescu, la Forumul de Reziliență Cibernetică, eveniment organizat de Asociația Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență din subordinea Ministerului Afacerilor Externe.
Președintele ANRE a vorbit despre necesitatea consolidării securității cibernetice concomitent cu modernizarea și diversificarea surselor de energie în vederea asigurării securității energetice, cu energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile.
Totodată, el a subliniat importanța digitalizării și securizării sistemelor energetice, acest proces aducând multe beneficii deopotrivă pentru întreprinderi și consumatori.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național