Președintele ARB: Educația financiară are un rol foarte important în ceea ce înseamnă reziliența mediului economic
Telex » Știri 12 octombrie 2023
Educația financiară are un rol foarte important în ceea ce înseamnă reziliența mediului economic, a declarat, la conferința de prezentare a proiectului privind creșterea educației financiare a antreprenorilor din România, Bogdan Neacșu, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), relatează Agerpres. El a menționat că situația din mediul economic este în prezent diferită de cea din perioada 2008 – 2010.
Bogdan Neacșu a declarat că solvabilitatea sistemului bancar românesc este în prezent de peste 22%, iar lichiditatea este una foarte bună. Nivelul de neperformanță în materie de active bancare este de sub 3%, iar lucrul acesta este posibil pentru că economia românească este rezilientă, pentru că antreprenorii au făcut față provocărilor de până acum.
"Este o situație total diferită și vă spun prin prisma experienței. Am trăit-o și în anii 2008-2010, când întâlneam antreprenori care pur și simplu puneau cheile pe masă, lucru care nu-l mai întâlnim astăzi. Dimpotrivă, vedem antreprenori care fac eforturi și eforturi nu spun în sensul de supraviețuire, efort în sensul de a găsi noi posibilități pentru a-și dezvolta afacerea lor. Asta înseamnă un nivel de educație sporit față de acele momente. Ce înseamnă asta? Că prin implicare practic în ceea ce înseamnă diseminarea principiilor de analiză financiară, de studii economice, dar și maniera în care se translatează toate aceste lucruri la nivel de management al antreprenorului, lucrurile astea ne fac să fim mai ambițioși și încrezători în faptul că ceea ce facem și prin acest program sau implicarea în aceste programe ne va duce către acest deziderat, de a asigura un mediu antreprenorului rezilient și care să privească în continuu dezvoltarea (…)", a mai spus Bogdan Neacșu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice