Președintele BM consideră că economia mondială este într-o situație dificilă, dar o poate depăși
Telex » Știri 18 iulie 2023
Economia mondială este într-o situație dificilă, dar nu este destinată să rămână în această situație, a declarat președintele Băncii Mondiale (BM), Ajay Banga, informează Reuters, preluată de Agerpres. Luna trecută, BM și-a revizuit, în jos, previziunile referitoare la ritmul de creștere înregistrat de economia mondială în acest an, de la 2,7% până la 2,4%, motivându-și decizia prin înăsprirea mondială a politicii monetare.
"Realitatea este că economia mondială se află într-o situație dificilă. A înregistrat performanțe mai bune decât toate așteptările, dar asta nu înseamnă că nu vor fi mai multe provocări", a spus Ajay Banga cu ocazia reuniunii miniștrilor de Finanțe și guvernatorilor băncilor centrale din statele G20, care are loc în orașul Gandhinagar din India. "O prognoză nu este egal cu un destin. Putem schimba destinul și acesta este lucrul la care ar trebui să ne gândim acum", a subliniat președintele Băncii Mondiale.
Fostul directorul general de la Mastercard, Ajay Banga, a fost însărcinat cu transformarea Băncii Mondiale pentru a majora capacitatea sa de împrumut și a revizui modelul de business al instituției pentru a combate schimbările climatice, pandemiile, insecuritatea alimentară și alte crize, pe lângă misiunea tradițională a instituției de combatere a sărăciei.
Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanțare și expertiză pentru țările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide și complexe pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să își consolideze reacția față de provocările generate de pandemie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național