Președintele CECCAR, ales membru al Consiliului European Tax Adviser Federation
Numărul 22, 18-24 iunie 2019 » Direct de la sursă
Luna aceasta, Adunarea Generală a membrilor European Tax Adviser Federation (ETAF) s-a reunit la Bruxelles pentru a-și alege noua conducere și pentru a discuta strategia organismului pentru 2020.
Cu această ocazie, președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, a fost ales membru în Consiliul organizației pentru un mandat de doi ani, astfel fiind reconfirmat rolul important al organismului nostru profesional la nivel internațional. Această poziție va asigura Corpului o mai puternică reprezentare a intereselor membrilor – experți contabili și contabili autorizați –, a profesiei din România la nivel european, prin implicare directă în strategia și deciziile ETAF.
De asemenea, s-a decis prelungirea mandatului președintelui în funcție al ETAF, Philippe Arraou, și a mandatelor a trei membri existenți ai Consiliului, precum și alegerea unui nou membru din partea institutului belgian.
Misiunea ETAF este de a urmări și de a evalua toate inițiativele UE în domeniul fiscal și pe probleme profesionale, proiectele vizate în mod special fiind cele care țin de piața internă, transparența fiscală, Directiva Anti-BEPS, CCCTB, TVA și protecția datelor.
Principalele obiective urmărite de ETAF sunt: furnizarea de opinii specializate în domeniul fiscal factorilor decizionali ai UE, promovarea bunei legiferări în domeniul fiscal, îmbunătățirea standardelor de calitate și a cunoștințelor profesioniștilor din domeniu, contribuirea la combaterea abuzurilor fiscale și a activităților ilegale, urmărirea elaborării unor reglementări profesionale sustenabile, creșterea transparenței, protejarea confidențialității și independenței profesiei și sprijinirea întreprinderilor într-un mediu globalizat.
În vederea îndeplinirii acestor obiective, ETAF colaborează strâns cu factorii decizionali de la nivelul UE, participând la consultările și ședințele relevante, promovează dialogul între structurile UE și părțile interesate, elaborează propuneri și pune în legătură actorii principali din domeniul fiscal, profesional și mediul de afaceri.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane