Președintele Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Telex » Știri 18 septembrie 2020
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 18 septembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 170/29.04.2020), a anunţat Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede, între altele, ca personalul care ocupă funcţia de asistent medical-şef pe unitate beneficiază de majorarea salariului de bază cu 15% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi cuprins între 250 şi 400, respectiv cu 7,5% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi mai mic de 250. De asemenea, în noua lege se prevede ca în compartimentul Inspecţie şi Pază Ecologică al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” va fi utilizată funcţia de inspector ecolog în locul funcţiei de consilier, pentru cei cu studii superioare, respectiv funcţia de agent ecolog în locul funcţiei de referent, pentru cei cu studii medii, fiind salarizaţi în mod corespunzător la nivelul funcţiei înlocuite.
O altă nouă prevedere inclusă în lege se referă la angajaţii din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în teritoriul rezervaţiei. Aceştia beneficiază de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază, care nu se ia în calcul la limita sporurilor prevăzută la art. 25. Sporul se acordă proporţional cu timpul lucrat în rezervaţie.
Legea nr. 206/2020 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 858 din 18 septembrie 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane